tisdag 6 maj 2014

Stora Berga innan regnet

Det var säkert någon vecka sedan jag hade kameran med mig på lunchpromenaden till Stora Berga ute på Skavsta. Trots att våren bromsats upp en aning av de kalla nordanvindarna rusar naturen vidare. Och tillvaron trippar på med små, kvicka steg vilket gör att jag inte riktigt hunnit djupdyka bland andras foto-alster och bloggar. Tyvärr.Jag har slarvat lite med de dagliga promenaderna den senaste veckan. Inte tagit mig den tid som jag borde. Det är väldigt skönt att komma ut och röra på sig samtidigt som huvudet får en välbehövlig urblåsning. :-)

Lönnarna "blommar" för fullt

När jag fotade på lunchen idag kom jag på att det var ganska skönt med mulet väder. Inga stenhårda kontraster mellan ljus och skugga. Och det är lika bra att vänja sig för nu har det utlovats regn det närmaste dygnet samt mer växlande väder med regnskurar den kommande veckan. Jag är inte ledsen, pollendammet får gärna spolas bort.

Kastanjerna vid Stora Berga ska snart blomma

Dagens bilder är tagna med 135 mm-objektivet. Mycket trivsamt även om jag misstänker att jag måste skärpejustera det en liten, liten aning. Få se om jag kan göra det själv genom kamerornas microjustering. Dags att läsa manualen är jag rädd. (Jag misstänker att skärpan ligger en aning bakom den linje där den borde vara och jag upptäckte det när jag fotade porträtten på jobbet för ett par veckor sedan.)

Ett sönderblåst fruktträd vid Stora Berga ska snart blomma

Snart ska jag sätta mig tillrätta framför nästa apparat som strular här hemma. Satellitmottagaren här de senaste veckorna fått fnatt och eftersom den är flera år gammal misstänker jag att det är den inbyggda hårddisken som är på väg att packa ihop. Svindyrt att köpa en ny mottagare, även om man förbinder sig hos nuvarande leverantör i 2 år framöver. Och jag är tveksam om C-More finns kvar om två år...

Liljekonvaljerna utanför kontoret ska snart blomma

Tack, men alternativet Viasat är ännu dyrare. Men det lär bli det om jag bara får samla ihop mig lite inför återgången till den satellit-TV-leverantör jag lämnade för 15-talet år sedan då de gjorde sig av med flera av mina favoritkanaler på kort tid. Vem vill leva utan Discovery? ;-) Marksänd digital-TV är inget att förlita sig på, vi har märkligt dålig mottagning där huset står. Och TV via bredband då? Jo, ge mig ett bredband som funkar... Vi har ADSL och då behöver det vara bra sprutt i koppartrådarna för att funka hyfsat. (Fiberkabel är ännu inte dragen förbi den del av Stigtomta där vi bor.)

Jag kanske ska övergå till att lyssna på radio istället. Både billigare och bättre än mycket av skräpet som visas på TV.

2 kommentarer:

  1. Bilden på de kommande liljekonvaljerna ser ut som grogrunden till en konstgräsplan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte tänkt på att liljekonvaljerna växer så tätt 20 meter utanför kontorsfönstren. Och då har jag jobbat där sedan vi byggde huset 1995. Hemmablind? :-)

      Radera