måndag 16 juni 2014

Klassiska IK Brage på besök

Jag har en tydlig profil i min idrottsbevakning när jag skriver och fotar den lokala fotbollen. Att "Fotbollslasse" är synonymt med damfotboll både vill och hoppas jag ska framgå. Därför är det med viss försiktighet jag vill agera i allt för många herrfotbollssammanhang, och allra helst högre upp i seriesystemet. Folk kan ju få för sig att jag fått storhetsvansinne och tycker att det på något sätt skulle vara "finare" med herrfotboll i division 1 än damfotboll på motsvarande nivå. Nej, jag tycker inte det, icke en chans!

Jag tycker hur som helst att det är väldigt kul att fota fotboll och när jag nu blev ombedd att ta lite spelarporträtt (typ) för mina mestadels filmande kollegor på lokalsporten.se, till deras skrivna nyhetsbevakning m.m., så blev det alltså ett besök på Rosvalla när stans bästa herrlag i division 1 seriespelade mot klassiska Borlänge-laget IK Brage. Att laget är klassiskt skvallrade den tillresta hejarklacken om, med ramsor och håll-i-gång under nästan 90 minuter lyckades de 15-20 personerna väcka lite liv i en annars ganska trög och tråkig match.

Gästerna vann så jag fick aldrig chansen till glada och jublande hemmaspelare vilket kanske varit bättre än sammanbitna och barska grabbar på bild. Nu går det ju inte att sitta under en hel match och bara ta spelarporträtt och därför blir det ett litet inlägg här med några få av de utvalda bilderna som annars aldrig skulle komma ut i etern.


Nyköpings BIS lagkapten Dago Funes kommer in för sent för att nå bollen
Brages målvakt visar på god spänst
Bissarnas Calle Svensson får finna sig i att inte nå högst i denna duell
Bissarnas målvakt Anton Fagerström har bra koll på bollen
Även detta för höga skott har Anton Fagerström bra koll på
Bissarnas kvicksilver Sebastian Holmqvist får snart käka gräset på Rosvalla...
-"Vilken tidning fotar du åt?" Nyfikna och jättetrevliga bollkallar på Rosvalla!
Bissarnas lagkapten Dago Funes ser ut att trycka luften ur motståndaren
Bissarnas Per Pettersson t.v. hukar och Sagvan Abdulsatar ser ut att få en vinge

Ja, för att inte skrämma bort dig som läsare med sportbilder får jag nog lova att nästa inlägg handlar om insekter, blommor eller fåglar. De är också väldigt roliga att fota! Problemet är att jag tycker att sport och natur är lika kul att fotografera (men för damfotbollen har jag ett särskilt forum.) Ha tålamod, det kommer andra bilder så småningom. :-)

2 kommentarer:

  1. Fotbollsbilder funkar bra, jag blir inte rädd alls.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en genre som inkluderar människor vilket jag ju sällan fotar annars. Kul med fokus, kamp, uttryck av glädje eller besvikelse med mera. Tycker i alla fall jag.

      Radera