söndag 5 oktober 2014

Höstens peak

Var det i fredags hösten stod på sin högsta punkt? En hel del talar för det. När jag idag klev ut genom dörren märkte jag att värmen fortfarande hänger kvar men det gör inte löven.Färgerna är fortfarande fenomenala men nu går det fort utför. När väl löven börjar trilla i större skala går det undan. Det står fortfarande träd helt klädda i grönt, men de lär inte bjuda på så mycket färgprakt när de väl släpper taget om sina löv. De lossnar direkt eller tar vägen via brunt.Idag plockade jag fram min 50D (den som var med på resan till Kroatien) och monterade på mitt 135 mm-objektiv. Jg tror inte jag testat denna kombination tidigare. Och nog är det så att ett bra objektiv gör största skillnaden i bilderna? Även om sensorn är lite sisådär i den gamla crop-kameran får bilderna ett lyft av den fina gluggen.Jag hann bara ut i en halvtimme på förmiddagen. Kameraryggsäcken är fortfarande packad sedan lördagens fotbollsmatch på Folkungavallen och nu bär det av till Linköping där Linköpings FC tar emot Eskilstuna United DFF i Damallsvenskan. Ska bli kul att återse den nästan sprillans nya arenan.Jag och hästar är på väg att bli riktigt bundis. Eller? Nej, jag fick visserligen en nyfiken häst precis intill mig när jag gick förbi Skillra men trots mina försök att resonera lite med hästen fick jag bara en tom blick tillbaka. Jag hade ju inget ätbart att bjuda på...Ha en fortsatt förträfflig söndag!6 kommentarer:

 1. Du kan ha rätt. Nu faller löven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag under eftermiddagen åkte bil söderut längst E4:an konstaterade jag i solskenet att det är vansinnigt vackert med alla gula aspar på Kolmården-höjderna. (Väl nere på östgötaslätten är det inte lika mycket grannlåt...) Lite blåsigt idag också och det bidrar säkert till att löven rasar i rask takt.

   Radera
 2. Trots sensommarvärmen ses hösten knacka allt hårdare på dörren. Det känns ändå som man gått miste om den största färgprakten, eller är det bara en känsla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På sätt och vis tycker jag det är precis lika färgrikt som tidigare höstar. Har dock noterat att fler delar din uppfattning Stefan. Där jag varit och åkt förbi har hela spektrat funnits men kanske de uteblivna frostnätterna dämpat färgprakten en aning?

   Radera