torsdag 9 oktober 2014

Meteorologisk sommar

Det påstås att vi fortfarande har sommar. I alla fall om vi struntar i att titta i almanackan och istället går på den meteorologiska definitionen. Över 10 grader i snittemperatur under minst 7 dygn. Jodå, det kan stämma. Dock har det varit lite blött de senaste dygnen. Möjligtvis bra för gräsmattan eftersom den tagit fart och börjat växa igen. Jag som trodde att jag luftat gräsklipparen för sista gången för snart två veckor sedan...Nåväl, under onsdagens lunch var det uppehåll och ganska bra väder. Mina steg tog mig som oftast till Stora Berga. De där stenkonstnärerna är det inte mycket fart på, alla granitblock ligger orörda sedan länge. Däremot är det fart på kastanjerna. Snart har alla löv fallit tillsammans med kastanjerna som täcker marken i flera lager under de stora träden.Jag blev naturligtvis blöt om fötterna när jag klev runt bland löv och gräs. Det hör årstiden till (om vi blundar för att det påstås vara sommar.) Detta påminner mig om det dyra faktum att jag måste köpa nya gummistövlar. Jag vet precis vad jag vill ha men det blir inte billigt. Det måste vara stövlar som sitter riktigt bra på fötterna och som tål att gå i. Långt.Vilket också leder till ännu ett inköp. När vintern kommer står jag utan vinterkängor. De gamla lyckades jag putsa upp och använda ett år längre än jag borde. Nu är varenda söm sprucken. De är ungefär lika luftiga som mina sommarsandaler.Ett billigare alternativ till alla skoinköp är att stanna inne. Men vem vill sitta inne när det är så vackert ute, oavsett årstid?

4 kommentarer:

 1. Sensommarvärme och blöta, borde kunna inspirera till bra bilder. Personligen känner jag dock inte att inspirationen är på topp, utan inväntar nu vintern hur trist det än låter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är det så att jag vet hur erbarmligt tråkigt det blir i slutet av oktober då löven är borta, ljuset tryter och allt är lerigt så jag bara måste försöka fota nu när det bjuds på lite färgprakt. Och ljus. Det blir å andra sidan grymt tjatigt med alla höstfärger på bild efter bild...

   Radera
 2. Det är kängor som gäller nu. Travade runt med kameran i sommarvärmen häromdagen med tygskor, inte att rekommendera. Håller med om att man blir lite trött på alla höstlövsbilder, jag får försöka ta några höstporträtt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kylan skrämmer inte just nu. Klippte gräsmattan efter jobbet under fredagskvällen och det räckte med t-shirt. Däremot släpper knappt fukten från nätterna ens i slutet av en solig dag så vad man har på fötterna har en viss betydelse.

   Det blir att kämpa med fler bilder där höstfärgerna får utgöra bakgrund eller endast anas som en del i bilderna. Samtidigt så får vi vara glada så länge de finns kvar eftersom alternativet (om någon vecka) är helt kala grenar och betydligt tristare omgivningar.

   Radera