måndag 11 augusti 2014

Det regnar, regnar

Till tonerna av Björn Skifs gamla dänga "Det Regnar, Regnar" sitter jag vid min dator och ler. Det låter kanske inte riktigt klokt men mitt leende kommer sig av att det äntligen regnar. Och när det väl regnar kommer det rejält! Jag tömde visserligen regnmätaren på 20 mm igår när vi kom hem efter 2 veckor utomlands men denna nederbörd lär ha kommit i samband med något åskregn samt under natten till igår. Gräsmattan är i princip helt ödelagd...

Extremvädret denna sommar har haft sitt pris

Nu när regnet faller är jag glad och tacksam att vi har system för dagvattenavrinningen. Annat var det i Kroatien. Där fick regnvattnet samlas från höjderna bakom byn och rinna längst gator och trappor nedåt. Några brunnslock såg jag inte men vissa öppna kanaler från höjderna hade gjorts där det var tänkt att huvuddelen av regnvattnet skulle strömma (vilket det säkert gjorde också.)

Trapporna ner mot stranden från vårt hotellrum funkade som avrinningssystem för regnet

Jag har inte kommit längre i min genomgång av resebilderna. Det tar uppenbarligen lite tid! :-)

3 kommentarer:

 1. 28 mm föll mellan klockan 08.00 och 12.00. Inte illa pinkat av en trähäst...

  SvaraRadera
 2. Det är många som tackar för regnet nu. För mycket skämmer allt, till och med solen. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har det plötsligt blivit molnigare (regnskurar) och behagligt svalt. Mitt väder, typ. Visst är omväxling och variation välkommen. Min gräsmatta är inte längre... det har kommit upp blåklockor ur den på ett ställe eftersom det nu är flera veckor sedan jag klippte delar av den. Nåja, i långa loppet jämnar vädret ut sig. Den nederbörd som inte fallit under sommaren lär komma så småningom och då lovar jag att jag ska gnälla. Också. ;-)

   Radera