tisdag 7 maj 2013

Bland knoppar, blommor och blad

Ljust skimrande i skiraste grönt. Så ter sig naturen just nu sedan björkarna med rasande takt vecklar ut sina gröna klorofyll-stinna löv. Och det är så betagande vackert!

Efter morgonens runda fick många av bilderna stryka på foten då de genom macro-objektivet behäftats med oskärpa. Och det är jag som är skyldig, inte kamerautrustningen. Några bilder tål ändå offentlighetens ljus så här nedan följer en snabb-titt på vad naturen runt Stigtomta har att bjuda på just nu.Vitsippor är det så gott om just nu så det är inte ens möjligt att leka "inte trampa på vitsippan" med barnen ute i skogen. (Nåja, det kanske inte är en lek men den borde finnas.)


Allehanda träd fylls med livgivande vätskor och allt från löv- till blomknoppar brister så det (nästan) hörs. Ja, jag hinner inte med i svängarna fast jag tillbringar en hel del tid utomhus. Å andra sidan skulle det bli outsägligt tråkigt för dig att titta på hundratals bilder på knoppar och pinnar som ändrar skepnad...Vårbruket är ett kapitel för sig. Sedan igår har jag lärt mig att andas enbart genom munnen när jag är utomhus. Allt är inte rosendoft!Själv ska jag nu gå ut och ta hand om annan skit. Det är priset jag får betala för att utfodra småfåglarna på baksidan av huset i närheten av uteplatsen. Otacksamma rackare som kackar där de äter...

2 kommentarer:

 1. Min favorittid under våren är när björkarna blir gröna, väntar fortfarande på det i Haninge, men det borde ske nu i veckan. Jag cyklar förbi Nödesta varje dag, där luktar det också rätt så häftigt den här tiden på året, tur att man inte har en luktkamera!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får nog se björkarna skifta till grönt väldigt snart. Här har det gått väldigt fort, bara ett par dagar från det att knopparna sprack till musöron-storlek på löven är uppnådd. Härligt!

   Tyvärr finns det några svinbönder i närheten och är det något som får mig att knäa så är det när de sprider svindynga på gärdena. Bluärk... :P

   Radera