lördag 11 maj 2013

I miljonprojektets skugga

Tidig lördagsmorgon och bilfärd upp mot Södertälje där en av de yngre döttrarna skulle spela fotbollsmatch med sina kompisar i Stigtomta IF mot Assyriska FF på Brunnsängs IP. I väntan på att matchen skulle börja klockan 10.10 (konstig tid som dessutom hemmalaget ignorerade och kom till spel 15 minuter senare...) tog jag en promenad runt och genom området Brunnsäng.

Smaken är som tur delad. Jag skulle personligen aldrig, aldrig, aldrig vilja bo i ett liknande område. Visserligen var höghusen omgivna av park- och grönområden och lekparkerna låg tätt. Men nej, för mig går det rysningar längst ryggraden i skuggan av de massproducerade bostäderna.

Bilderna nedan tagna med min "sportkamera" som fick ett 50 mm-objektiv monterat för just dessa bilder.

Brunnsängs Kyrka, invigd 1982. Östertälje församling.
Brunnsängs stadsdelscentrum.
Glastaksförsedd gång i centrum.Grillplats på en av grönytorna.

Brunnsängs IP (konstgräs) med ombyte i skolans gymnastiksal.

Med förhoppningar om behagligare utomhusvistelser kommande dagar!

4 kommentarer:

 1. Påminner väldigt mycket om Jordbro i Haninge. Hur gick det i dotterns match?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns massor av områden i Sverige som lär se ut på ungefär det här viset. Men även om jag inte önskar bo på detta sätt vet jag ju aldrig om vad framtiden har i beredskap...

   Assyriska FF:s tjejer var alltför duktiga! De vann med nästan tvåsiffrigt och förtjänade segern. Problemet var att de ställde upp med 6 stycken tjejer som var överåriga (2 stycken är tillåtna) så ledaren får nog ett samtal från Södermanlands Fotbollsförbund. Illa skött är det minsta jag kan tycka (både med den nonchalanta förseningen och ingen koll på vad som gäller i åldersindelningen.)

   Radera
 2. Trist med regelbrytningar, osportsligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas och tror att det handlar om obetänksamhet. Men den drabbade andra och ett påtalande så att det inte upprepas är nog på sin plats.

   Idrott engagerar och med engagemang följer ofta starka känslor. Det gäller att hitta en smakfull nivå och inte låta sig "rusa iväg" för allt som kan hända i denna värld. Jag börjar bli lite luttrad efter många år som både fotbollsledare och idrottsförälder. :-)

   Radera