torsdag 2 maj 2013

Inte alls så kul

Idag blir det ett fåtal bilder som togs redan igår eftermiddag. (Dagens promenad blev monstruöst lång men innehöll en massa orienteringsskärmletande i nyligen avverkad skog så jag valde att låta kameran vila hemma i hyllan.) Och bilderna jag presenterar idag är delvis lite tragiska...

Onsdagen bjöd underbart väder hemma i Stigtomta. Och då ska man också passa på att göra en massa nytta med hus och annat man sett till att köpa på sig genom åren. Jag tillbringade någon timme med att räfsa gräsmattan och bäst som jag stod där och skaffade mig blåsor i händerna kom en av grannarna och frågade om jag också sett grävlingen nedanför våra tomter. Det hade jag inte gjort. Vi gick ner mot järnvägen och på vår sida om spåret vid gunnebostängslet låg den stackars grävlingen i gräset.

Stackars grävling.

Den hade setts gå en liten bit där nere vid stängslet och gjorde även så innan vi kommit ända fram till den. Någon yttre skada kunde inte jag se men den andades tungt. Och naturligtvis var det något allvarligt fel eftersom den överhuvudtaget var där den var och betedde sig som den gjorde.

Grävlingen tittade upp men orkade inte mer än så.

Vi kom fram till att försöka få hjälp med att korta djurets lidande. Grannen sökte via omvägar sig fram till kommunens jägare som efter en timme kom och spårade upp grävlingen som lyckats flytta sig en bit in i skydd av en granhäck. Han gjorde uppenbarligen samma bedömning som vi och grävlingen finns nu i grävling-himlen.

Nu när våren kommit och fört med sig värme och torra vägar dyker alla fina fordon upp. Det kan vara allt från nya motorcyklar till veteranbilar av olika ålder. Bilden nedan visar en bil från en svunnen tid då formspråket var annorlunda än idag. Mycket har väl blivit bättre i dagens moderna bilar men inte tusan slår de utseendet från förr!

Impala. Mmmm...

Jag avslutar med en blom-bild. Inte för att den är märkvärdig utan för att jag kan. Och för att visa att det nu börjar visa sig färger av alla de slag när man tar sig ut. Det är en härlig tid!

Gulaste gult och grönaste grönt.

6 kommentarer:

 1. Jag hade kunnat ta tre liknande bilder. Många fina bilar och hojar ute och åkte igår.

  SvaraRadera
 2. Förr om åren var ju 1:a maj startpunkten för motorcykel-åkandet. (Men det var väl då försäkringarna tecknades under endast några månader per år.) Hur som helst är fordonen spännande och jag är väl inte duktig på att plåta såna men tycker ofta att detaljerna kan vara cool. Du Stefan visar ju bland dina bilder många exempel på bra foton på gamla härliga bilar! :-)

  SvaraRadera
 3. Har varit ganska så mycket gamla bilar här i stan också och nästa helg blir det premiär för min del i en Cheva Bel Air 1957, ska bli kul att tuffa fram i :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, då har du verkligen något att se fram emot. Och definitivt något att glida runt med :-)

   Radera
 4. Per Jorfors3 maj 2013 10:40

  Inget kul med skadade/sjuka djur. Bra gjort Lasse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite märkligt att vara den som beslutar om andra varelsers vidare leverne, men det klart att om djur lider försöker vi människor att fatta beslut "åt dem". Varken jag eller grannen tyckte oss villiga att ha ihjäl det stackars djuret för egen hand och lika bra var väl det. Var skulle man gjort av grävlingen när den väl var död? Kanske lagt den bland alla andra överkörda artfränder längs landsvägen? Nä!

   Radera