söndag 12 maj 2013

Igår Södertälje idag Järna

Sedan många år är jag och familjen tillvand. Fotboll tar sin lilla tid och om någon av de yngre familjemedlemmarna pysslar med detta har man som föräldrar två lägen. Antingen förhåller man sig till fotbollen på ett motsträvigt sätt och då tar det rimligtvis något år innan barnet känner motståndet och slutar eller annars accepterar man som vuxen att engagemanget i barnens aktiviteter tar en viss tid och gläds åt tillfällena man är iväg på matcher, sköter kiosker, säljer än det ena än det andra eller, som i Stigtomta IF:s fall, jobbar på event och konserter då och då.

Lördagen tillbringades i Sötälje (medveten felstavning a' la Björn Borg) och nu under söndagen har vi varit i Järna. Igår näst yngsta dottern, idag minstingen i familjen.

Familjens yngsta drar på ett skott.

Nu har jag också varit på Ljungbackens IP för första gången i mitt liv. Järna SK är alltid duktiga på att ta ansvar för zonsammandrag för de yngre lagen. När andra föreningar backar från detta ansvar ställer alltid Järna SK upp. All heder åt dem! Anläggningen är fin men något sliten. Ny gräsmatta i form av konstgräs är tydligen på gång snart.

Ljungbackens IP, Järna.
Det tycks råda delade meningar om det...

Jag passade på att ta en promenad i omgivningarna innan matcherna och fotbollsfotograferandet drog igång. Järna var en tyst och vilande idyll när jag knatade runt i villa- och bostadsområdena.
Jag passerade ett stort industriområde och funderade på om det var AXA:s eller Kungsörnens fabrik jag hade framför mig. Kanske en kombination av dessa?

Industri i Järna.

Ännu en dag har nu passerat utan att jag fått vara ute "på riktigt" i naturen med kameran. Faktum är att jag verkligen längtar till mina växter och fåglar, men de finns säkert kvar när jag väl hinner ut igen. Jag avslutar med ett cykelställ utanför en friskola som jag tyckte var lite piffigt målat.Over and out!

2 kommentarer:

  1. På P4 Radio Stockholm heter det Sötälje i trafikrapporten och så skareva.

    SvaraRadera