fredag 24 maj 2013

Insekts-exkursion i trädgården

Det dröjde ända till 16-tiden men slutligen sprack molnen isär och solen tittade fram. Jag har inte direkt saknat sol och värme men för fotograferingens skull underlättar det till viss del. Så när solen var framme kastade jag mig ut med macro-objektivet på kameran. Jag slängde mig inte särskilt långt, trädgården fick duga. I macro-perspektiv kan man hitta spännande motiv varhelst man letar. Idag blev det ett par insekter och en tuss mossa...

Den första insekten ska jag låta vara oskrivet vad det är. Surrade högt gjorde den, mycket långa ben hade den och en snabel för nektar-jakt helt utan proportioner.


På ett stort blad bakom de marktäckande växterna landade en metallic-färgad fluga. Ganska fin faktiskt. För att vara en fluga.Jag rundade huset och stod och tittade irriterat på moss-tussarna på garagetaket. Måste det bildas mossa uppe på betongpannorna i norrläge...? Hur som helst tog jag en närbild på mossan och det får avsluta dagens ultralätta blogginlägg.

Takmossa, en annorlunda värld.

2 kommentarer:

 1. Är det inte en svävfluga du har hittat. Jag har gott om såna i trädgården. De ser trevliga ut och verkar inte göra någon förnär, men när jag googlar på det läser jag att de parasiterar på bin. Nu känns de inte lika välkomna längre. ;)

  Önskar dig en skön helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra, "svävfluga", jag kunde nog tro att den hade ett namn. Mindre kul att läsa att den stör de för oss människor så mycket nyttigare bina.

   Vad det andra är för något kunde tyvärr inte min insektsbok skvallra om. Men den verkade fullt sysselsatt så jag ville inte störa med att fråga... ;-)

   Tack detsamma! :-)

   Radera