lördag 25 maj 2013

Sommar-morgon

Vilken underbar start på helgen för alla som på vardagarna får tillbringa sin arbetstid inomhus. Jag tog min morgonpromenad (nåja, idag var det nog förmiddagspromenad) utan jacka, och tur var väl det. En svalkande vind var faktiskt riktigt välkommen. Fotomotiven i form av småfåglar lyser med sin frånvaro. Jag såg ett par talgoxar, en pilfink samt hörde några bofinkar men i det stora hela har de försvunnit. Nu är det nog inte så dramatiskt, de finns nog i vår absoluta närhet, utan de har nog en del bestyr i sina bon. Roligaste fågel-spaningen idag var istället den kaja som jagade en stor humla i luften där flygkunnandet sattes på hårda prövningar i alla tvära girar.

Näst äldsta dottern drar iväg på joggingrunda.
Maskrosbollar kommer det att bli fler av. Även här på bloggen.
Magnolian börjar blomma. Förra året stod de i full blom i mitten av maj.
Sådden växer så det knakar, det går ruggigt fort just nu.
Små blå blommor.

Idag lät jag teleobjektivet vara monterat på min första digitala systemkamera, en Canon 50D, som jag köpte sommaren 2009. Den är helt OK, framförallt har kameran funkat bra vid fotbollsplanerna. Tyvärr ger den ett ganska fult brus tidigt på ISO-skalan och sensorns pixlar kan inte mäta sig med mina andra två kameror. Men sammanlagt är det en kompetent kamera som förmodligen kan avsevärt mycket mer än vad jag behärskar. Jag är nog inte ensam om att köpa på mig grejor som vida överträffar det jag själv kan bidra med. Säg de män som inte har en tendens att tro att materialet gör hela skillnaden (skidåkare, cyklister, golfare, flugfiskare m.fl. borde ikläda sig en viss skamsen rodnad...)

Luggsliten vårfjäril, detta exemplar är ett påfågelsöga.

Jag avslutar med en fågelbild. Trots min saknad efter småfåglarna så hittade jag ett par vid en gammal betesmark. Jag försökte smyga mig nära när de först satt i toppen av en hägg för att sedan flytta sig till var sin stolpe i gärdsgården. Slutligen fick jag en någorlunda skarp bild när den ena fågeln satte sig på en torkad växt i hagen. En genombläddring av min fågelbok säger mig att det nog är en buskskvätta, en hona, och jag nöjer mig med det för nu!

Sannolikt en buskskvätta (hona.)

Ha en underbar dag!

2 kommentarer:

  1. Jag har bara två kameror. Min gamla Canon 300D som funkade fint i tio år, och den nyare Canon 550D. PÅ flickr hade jag en tid en kontakt som listate sin kamerautrustning. Sklle gissa ett den kostat honom över 100 000 kronor. Det mesta han laddade upp var skräp!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, inte blir bilderna särskilt mycket bättre av dyr utrustning. Tyvärr är sportfotografering väldigt material-drivet men jag har absolut inte pengar att "jaga ikapp de andra" så jag har försökt med relativt små medel att få ihop en utrustning som "duger". Jag är i alla fall tillräckligt ödmjuk att erkänna att jag inte själv kan leva upp till kamerorna... :-)

      Radera