fredag 10 maj 2013

Skåpmat & fotboll

Visst har jag traskat Salingerundan även denna morgon. Efter nattens regn dröjde sig molnen kvar i sådan grad att jag lämnade kamerautrustningen hemma. Hade kameran varit med hade jag med stor säkerhet kunnat bjuda på ett par bilder på flugsnappare då de var bland de mer anmärkningsvärda iakttagelser jag gjorde. Men nu är det inte så...

I onsdags kväll åkte jag iväg till Dambroängen i Ålberga och fotade damfotboll. Ålberga GIF mötte Kvarsebo/Krokek och jag har som tradition att se detta derby-liknande möte varje år det äger rum. Knasigt? Jag tycker inte det utan vill istället skriva trevligt. Svårfotat som tusan var det tack vare det mörker som regnmolnen och den nedgående solen innebar och det krävdes en del skruvande på grejorna för att inte alla bilder skulle bli suddiga.

Ålbergas lagkapten Angelika Karlsson i röd tröja.

Även igår på Kristi himmelsfärdsdagen blev det en dammatch men denna gång i Oxelösund. Eftersom även detta var ett derby med två lokala damlag inblandade (Oxelösunds IK och Hargs BK) fick jag se till att ta extra många bilder där båda lagens spelare finns representerade (så gott det nu går under en match.) Bilderna fixade jag till igår kväll men jag har kvar att skriva mitt blogginlägg på Nyköpings Damfotboll.

OIK:s målvakt Sandra Perttula kniper bollen framför HBK:s Elin Svedling.

Som du förstår av ovanstående bilder är det fotboll, allra helst damfotboll, som jag fotograferar när jag får chansen. Och på bloggen Nyköpings Damfotboll skriver jag om matcherna samt en del runt vad som händer i regionens damlag. Ett intresse helt enkelt och en nisch där jag är förhållandevis ensam om bevakningen men uppgiften är lagom stor att greppa. Breddfotbollen är minst lika viktig för mig som topp-fotbollen.

Jag vill avrunda med att visa exempel på en liten blomma som fotades i förrgår hemma i gräsmattan. Jag tog macro-objektivet och avbildade denna lilla, lilla gulvita skönhet som växer som ogräs men då inte gräsmattan klippts på ett tag ändå är en prydnad.Jag testade en helt annan beskärning av bilden. Kanske funkar den också?Sedan fick jag för mig att experimentera med tekniken att endast låta en del av bilden vara i färg. Möjligtvis funkar denna variant också.Over and out!

2 kommentarer:

  1. Jag gillar den första macrobilden bäst. Brukade ta en del sådana bilder för ett projekt som jag kallade Fibonacci spirals.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj vad många fina blombilder du visar upp på Flickr via länken du angav. Imponerande!

      Radera