lördag 12 april 2014

En stund över på Rosvalla

Jag tillbringade förmiddagen på Rosvalla. Inte helt ovanligt under fotbollens försäsong då Rosvallas tre konstgräsplaner är fullbelagda med matchbokningar då de lokala lagen träningsmatchar med andra lag från när och fjärran. Som bloggare och följare av den lokala damfotbollen behöver jag ju åka till de platser där damspelarna håller till, svårare än så är det ju inte.

En av dagens många matchbilder.

Efter träningsmatchen skulle jag möta upp äldsta dottern med hennes pojkvän för att ta några bilder i ett par miljöer jag klurat ut. Vi bestämde det igår kväll men när jag ringde vid lunchtid var de planerna liksom plötsligt bortblåsta. Jaha. Lite tid till övers och då valde jag att gå ett varv runt Rosvalla-anläggningen. Bl.a. tog jag en del bilder jag ska använda i ett inlägg på min blogg hos lokalsporten.se. Men några rutor hamnar utanför men ändå påverkade av de sportsliga ramarna och de dyker nu upp här.

Så härlig färg i annars så betong- och asfaltsgrå miljö.

Det var befriande att skruva på det lätta och lilla 50 mm-objektivet efter att i en och en halv timme stått och viftat med teleobjektivet efter fotbollsspelarna. Och denna gång höll sig motiven stilla. Jag gjorde resten av bilderna svartvita i detta inlägg och jag tycker det passade utmärkt på dessa bilder.

Rosvallas A-plan har en läktarsida under tak med löparbanor framför sig.
Helt surrealistiskt stod en 2-sitssoffa mitt ute i ingenting.
Delstudie av basebollplanens resultattavla.
Basebollplanen kringgärdas av ett vävklätt stängsel.
Bouleplan med tillhörande bollskjul / kulskjul / klotskjul...(!?)

Eftermiddagens senare timmar har ägnats åt 11-årsparty. 15 stycken barn har farit runt och låtit som stuckna grisar i tre timmar och nu är det väldigt skönt att lugnet åter infunnit sig i det Janssonska palatset. Rast, vila så får vi se vad morgondagen har i beredskap. (Jag vet att vi åter ska ha födelsedagsfikagäster men lite tid för en promenad borde det väl ändå finnas!?)

Ha en god kväll!

6 kommentarer:

 1. Soffor i naturen är ju alltid lite förvånande. Bilder ser häftig ut i svartvitt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemma på skrivbordet ligger en oöppnad DVD från Moderskeppet, "Svartvitt i Photoshop", som jag tänkte skulle ge mig ledning i hanteringen av svartvitt. Nu ska jag bra skapa mig tid att titta på den... Men visst kan man förstärka vissa saker och tona ner andra saker med svartvit konvertering.

   Radera
 2. Håller med min namn. Det är något visst med svartvitt.
  Soffan ser ju riktigt inbjudande ut, men man undrar om bakgrunden till att en står där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon försökte väl slänga soffan (3-sitsdelen stod lite längre bort) i pappinsamlingens container men springan var väl för liten... ;-)

   Tyvärr gör nog folk soptippar där de har möjlighet. Det är nog den krassa sanningen. I och för sig har ju stora delar av Brandholmen varit en enda stor soptipp en gång i tiden men det ger nog ingen rätt att bara ställa skräp där nuförtiden.

   Radera
 3. Intressant att se mitt kära Blåsvalla med lite andra ögon än det vanliga, i s/v dessutom. Och kul att se att du också verkar ha abstinens inför baseboll-säsongen!? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har svårt för Rosvalla som anläggning. En opersonlig och ovälkomnande plats om man jämför de anläggningar som ägs, sköts och omhuldas av enskilda föreningar. Undantag Folkungavallen som är kommunägd men som har så gamla anor att den har en egen personlighet.

   De två gånger jag tittat till baseboll har det varit kadettlandslag i farten. Kanske kunde det vara skoj att se seniorer spela någon gång. Hellre det än boule på planen bredvid! :-D

   Radera