onsdag 16 april 2014

Kvällspromenad till Alen

När jag dragit igång fotbollstjejernas träning och lett uppvärmningen samt kört knäövningar med dem lämnade jag platsen. De övriga tränarna tog vid och jag passade på att ta dagens promenad. Eftersom träningarna från och med denna vecka bedrivs ute på gräsplanerna i Stigtomta var det bara välbekanta omgivningar. Jag gick mot Alen och där har jag inte varit sedan förra vintern.

Nu du, nu är björkhängena i utslaget läge.

Klockan var ganska långt gången och solen hade inte jättelångt kvar innan nedgång. Nu låg dessutom en molnslöja och drog ner ljusmängden ytterligare ett par steg. Mitt 50 mm-objektiv samt en mellanring blev vad jag experimenterade lite med.

Blåsippa med väldigt, väldigt kort skärpedjup.

Det blev inte många bilder tagna eftersom det var lite dassigt ljus. Inte mörkt men grådassigt. Nu var promenaden prio nummer ett så jag led inte av att det var svårt att hitta motiv.

En glimt av solen fick jag i alla fall.

Jag önskar en god kväll och lovar att återkomma en annan dag!

4 kommentarer:

 1. Väldigt snygg bild på solen med kvistarna i silhuett. Annars är ju blåsippor mina favoriter i backarna och jag kan aldrig se mig mätt på dem, vare sig på bild eller i naturen/trädgården. Den bilden du tagit är i alla fall en ny variant på att visa upp sippornas alla möjliga vinklar, det är alltid kul. Och man förvånas över att det kan finnas en ny variant att se på en liten blomma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Den lilla blåsippan och dess ludna täckblad (eller vad de nu kan heta) bjöd även mig på en liten överraskning som jag tacksamt tog emot. En blomma värd att hylla så mycket det bara går!

   Radera
 2. Svar
  1. Tack, rakt uppifrån och med det korta skärpedjup på botten av den lilla blomman. För att den var värd det... ;-)

   Radera