tisdag 29 april 2014

Regn. Snälla!

Jag har skrivit det tidigare och jag gör det igen. Det är tur att jag inte är trädpollenallergiker, för hur skulle jag då må? Ögonen är illa, kliet i näsan kan jag stå ut med men tröttheten är allra värst. Och snart börjar det förbaskade gräset att blomma...

Lagom till årets kallaste dag kom väderomslaget. För inte ska väl någonsin Valborgsmässoafton bjuda på värme? Under den sena eftermiddagen rullade molnen in och vindarna sveper lätt från nordligt håll. Tackar, regnet är utlovat av SMHI till någonstans på tidsaxeln då brasan brukar tändas under valborg.

Jag har haft några hektiska dagar. I lördags hann jag fota fotboll vilket jag nämnde och visade i ett tidigare inlägg. Men vad sjutton, det kommer en bild till bara för att jag får göra som jag själv vill i denna blogg...

Smedby Idrottsplats och match mellan Smedby AIS och IFK Nyköping.

I söndags eftermiddag åkte jag norrut till Eskilstuna där det var en match i Damallsvenskan. Kul för Eskilstuna United DFF som är nykomlingar och som nu efter tre matcher står på maximala 9 poäng och inte släppt in några mål. I söndags var det 2432 åskådare och det är riktigt, riktigt bra för en allsvensk dammatch. I alla fall än så länge denna säsong.

Jag valde en något annorlunda bildbehandling för denna bild.

Idag blev det ingen lunchpromenad så jag tog med mig kameran, teleobjektivet och näst yngsta dottern på en promenad. Tyvärr var molnen tunga och ljuset skralt trots att klockan inte var mycket slagen.

Plommonträdet här hemma blommar så fint just nu.

Vi gick en runda ut över fälten söder om TGOJ-banan. Jag hade hoppats på att kunna fota någon av tofsviporna som far runt i luften. Eftersom min 11-åring nästan aldrig är tyst, jag lovar, så höll sig tofsviporna på behörigt avstånd. Det borde jag kunnat räkna ut!

Pratkvarnen :-)

Några som inte avskräcktes av lite mänskligt prat var ett par hästar med ryttare som red längst järnvägen i galopp. Jag fick upp kameran men insåg för sent att jag fick lite för lång exponeringstid. Nåväl, främre hästen blev någorlunda skarp i alla fall.

Full fart på grusvägen.

Jag avslutar med en bild på kaveldun som exploderat. Du såg en bild på samma sak för en vecka sedan men då var det vacker kvällssol. Idag fick vi gråa kvällsmoln istället. Och förhoppningsvis snart massor av välgörande regn!

Kaveldun som poppat.

Ha en riktigt go tisdagskväll!

2 kommentarer:

  1. Du, jag håller med dig. Det behöver komma regn nu. Inte för att jag är allergisk, men för din skull, ...och för att trädgården behöver det. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite, lite regn har nu fallit under Valborgsmässoafton. Inte tillräckligt för att spola bort pollen eller mjuka upp jorden. Mer behövs och det kommer nog så småningom.

      Radera