onsdag 9 juli 2014

För varmt för promenader

Jag har länge varit av den bestämda åsikten att mitt trivselväder är +18 grader och mulet. Eftersom jag faktiskt är beredd att argumentera för detta då jag blir ifrågasatt har jag börjat undra vad som flög i mig när jag tyckte att familjen skulle till Medelhavet mitt i sommaren... Nåja, de övriga kommer antagligen att trivas och bara gny lite grann när det blir för dallrande varmt.

Lavendeln blommar och det börjar surra runt nektarlockelserna 

Min egen insikt kommer efter en viss tröghet. Trögheten är en följd av en alldeles för hög arbetstemperatur för min hjärna.... Hur som helst, lunchpromenaderna har definitivt blivit inställda denna vecka. Aldrig att jag kommer tillbaka efter en halvtimmes strosande för att sätta mig tillrätta i kontorsstolen med genomsvettig skjorta. Inte ens nu på kvällarna är det tilltalande att gå p.g.a. värmen. Men det är väl bara jag som tycker att 18 grader och mulet är perfekt för de flesta tänkbara aktiviteter.

Någon gul sort som växte i sin ensamhet hemma i skogsdelen av tomten

Min promenadavhållsamhet ledde till några solnedgångsbilder igår och tre bilder från den egna tomten idag. Å andra sidan kan det med lite flax innebära en viss variation i bilderna! Idag använde jag den djupaste mellanringen (31 mm) på mitt 50 mm-objektiv och min fullformatskamera. Kort, kort skärpedjup trots halvliten bländaröppning och väldigt tajt närgräns. Inget att fota getingar med eftersom man lär få gadden i pannbenet...

En utblommad...? Jag vill inbilla mig att det är någon slags smörblomma.

Tittade på någon sorts billig kompaktkamera för att fota under vatten. Bestämde mig för att det nog är någon onödig tusenlapp som fladdrar iväg om jag ska ha en sådan för ett enstaka tillfälle. För var i min närhet finns det klara vatten där den skulle kunna användas efter semesterresan? Diskhon?

God kväll!

4 kommentarer:

 1. Håller med! Även om jag fortfarande tar en lunchpromenad på närmare en timma varje dag så är det inte bara skönt, men man kanske vänjer sig? Och som inte det vore nog så besöktes hamnen i dryga timmen ikväll också, för första gången för säsongen. Puh, men ska råda bot på detta under slutet av veckan, mer om detta på strikeout.blogg.se så småningom...!
  Och det där med undervattensfoto är riktigt kul, men det blir som du redan konstaterat dyra bilder med tanke på hur mycket den normalt används, tyvärr.
  Å nu ere bara på med AC:n och sitta o flämta ett tag och sedan på´t igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min lunchrast är 40 minuter så redan där ligger jag i lä... ;-) Tanken på hamnbesök slog jag ur hågen men det var nog mest för att jag vill se så mycket som möjligt av den nyrenoverade hamnen och då är det för mycket folk i vägen på onsdagskvällarna.

   Antingen syftar du på det tillfälliga väderomslaget i helgen eller annars så är det curling i gamla ishallen som är på sportfototapeten. :-D

   Radera
 2. Bilen och AC:n på LOW är det som gäller nu...och fort ut och plåta och sen in igen och kyla ner sig å ta en fika...resulterade i några macrobilder idag...utsätter mig inte för denna värme...näver...

  Steffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Extra skoj för mig då, AC:n i bilen slutade funka undet gårdagen... Illa, illa. Kanske går det att vänja sig vid värmen men jag har historiskt sett alltid haft svårt när termometern går över 24-25 grader. Visst, om det finns vatten i närheten så att jag kan bada blir det i alla fall lättare :-)

   Radera