tisdag 8 juli 2014

Till slut gick det inte...

...att motstå lockelsen av ett svalkande kvällsdopp vid Kisäng. Långhalsens insjövatten var inte överdrivet varmt men å andra sidan hade det kunnat vara ännu kallare, jag hade tagit årets premiärdopp hur som helst. En dallrande värme som krupit innanför kontorsväggarna och övermannat ventilationssystemet de senaste två arbetsdagarna krävde svalka för knopp och kropp.

Badplatsen vid Kisäng

Familjen stuvade in sig i en bil och åkte iväg straxt efter 20.30. Barnen hade redan badat flera timmar under eftermiddagen på Hjortensbergsbadet inne i Nyköping men var inte svårövertalade att följa med på ett kvällsdopp. Hustrun satt mest och tittade på men såg inte direkt lidande ut.

En liten motorbåt kom farande in mot småbåtsbryggorna

Jag packade ner den kamera och det förbaskade multizoom-objektivet som jag tänkt ha med på den stundande utlandsresan. En ny kameraryggsäck är inköpt som har plats för kamera med halvstort objektiv monterat samt ytterligare ett par mindre objektiv och tillbehör. Utöver detta finns en övre del i ryggsäcken där handduk, badbyxor och lite småsaker går ner. Också en tänkt resekamrat och jag är nöjd efter det första lilla fälttestet.

Hustrun blickar ut över sjön och in i solnedgången

Tyvärr spricker bilderna i de mörka partierna. Min 50D är inte direkt försedd med den nyaste och mest dynamiska sensorn. Jag sökte en siluetteffekt och hade faktiskt också ett polarisationsfilter längst ut på objektivet på samtliga dessa bilder.

Par i solnedgången

Vi stannade till straxt efter 21.30. VM-semifinal stundade och målet med kvällsdoppet var uppnått. Svalka! Tyvärr var det varmt och kvalmigt inne i huset, trots den sena timmen, när vi väl kom hem igen...

Stay in touch!

4 kommentarer:

 1. Härliga bilder som speglar de underbara sommarkvällarna på ett bra sätt. Synd man jobbar kväll denna sista vecka innan semestern.
  Nästa vecka lovas svalare väder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och dessa dagar längtar jag till kvällarnas svalka... Ja, min semester börjar snart också men jag kan i alla fall utnyttja kvällarna eftersom kontorets sommarschema släpper oss "fria" klockan 16.00. En fördel med denna värme är att badtemperaturen långsamt går uppåt och det kanske du kan ha nytta av nästa vecka?! :-)

   Radera
 2. Fin sommarkväll. Den kommer ni att komma ihåg länge tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är såna här små pärlor från livet man ska se till att minnas och inte allt strunt och ovidkommande (som har en viss förmåga att kleta sig fast i minnesbanken.)

   Radera