tisdag 30 april 2013

Påsk-överlevare

Det var ju inte skönt någonstans imorse. Kallt, blåsigt och regnstänk. Min promenad runt Stigtomta-skroten genomfördes pliktskyldigast men inte så mycket mer. Jag passade först på att lämna barnen vid skolan, och när de cyklar får jag sträcka ut stegen för att inte hamna för långt efter.Jag förlängde min runda med att ta mig bort till fårhagen som sedan en vecka är befolkad. När jag närmade mig kunde jag se att några lamm tillåtits överleva påskhelgen och därmed sluppit bli frikassé eller kotletter. I alla fall för stunden.

På tillväxt.

När jag kom tillräckligt nära blev fåren och framförallt lammen lite skrämda och de tog några raska steg bort från stängslet där jag stod. Kvar blev ett litet lamm som stod precis vid vägkanten och bräkte (eller heter det bäade??) Lammet var väldigt intresserat av mig och tryckte huvudet genom en av maskorna på stängslet vilket slutade med att det inte kom loss utan jag fick hjälpa till genom att trycka tillbaka fårskallen...

Lite för nyfiken.

Det rådde febril aktivitet på skroten denna morgon. Redan på mycket långt håll hördes maskiner ljuda och metall gnissla. Det visade sig när jag kom fram att de hade besök av en mobil komprimator som gjorde bilbriketter för fulla muggar. Jag gissar att dessa klumpar sedan transporteras bort någonstans i världen.

Här pressas skrotbilarna ihop till små kuber.

Återigen funderade jag på den ilskna hunden som det varnas för utanför skrotens stängsel. Jag menar, grindarna stod ju på vid gavel och dessutom kan det nog vara lite farligt bland alla tunga maskiner inne på gården. Hur står det till med jycken egentligen?

Jag passerade det gamla ladvärnet som en gång hörde till flygfältet men som nu fungerar som foderlada. Jag spanade efter anordningarna för de tidigare höj och sänkbara portarna och om de fanns kvar men då det fortfarande står några balar med foder längst den bakre väggen får jag vänta på svaret ytterligare ett tag. (Jag har lovat att ta en bild på detta om det är möjligt.)

Jag kom förbi Skillra och passade på att ta ännu en bild på den där häftiga växten som jag häromdagen ansåg komma från yttre rymden. Idag har det hunnit en bit längre men påminner fortfarande om en alien.

Fortfarande en alien.

Det var allt för nu!

2 kommentarer:

  1. Alienväxten kan nog bli en kul serie bilder.

    SvaraRadera
  2. Precis, jag kan bara inte komma på vad växten heter så då får "alienväxten" duga för stunden. :-)

    SvaraRadera