tisdag 9 april 2013

Sågverket i Buskhyttan, del 2

Idag blev det morgonpromenad utan kamera. Det kändes lite konstigt. Å andra sidan visste jag att jag sedan igår har några bilder som ligger och väntar på att bli publicerade. Annars var det en mycket härlig morgon med solsken och stigande temperatur samt vindstilla (till skillnad från igår då det var läskigt kallt tack vare pinande vind.) Grågäss och kanadagäss har invaderat fälten runt oss, lärkorna sjunger allt ivrigare och tofsviporna med sina leksaks-läten har också dykt upp. En och annan trana har jag sett och hört och de fascinerar mig. Och så icke att förglömma ringduvorna som jag skrev om häromdagen. Och nog fick jag även se en hare vilket inte hänt under 9 veckors flitigt promenerande.

Nå, det var inte flyttfåglar jag skulle avhandla! Sågverket i Buskhyttan handlar det om. Precis som skrevs igår var jag på besök bland de förfallande industrilokalerna. Här kommer nu de kvarvarande svartvita bilderna från strövtåget. Mest intressant var den gamla skorven som låg vid en brygga. Rejält stålskodd i fören och lastluckor som fick mig att gissa på att den transporterat kutterspån från sågen. Men vad vet jag...

Marsviken ligger inbäddad i is ännu ett tag.
Småbåtshamnens brygga ses i bakgrunden.


Hyttens färgskikt är på väg att krackelera. Minst sagt.

Belysningstorn i mitten av området.

Det var absolut värt att gå runt bland byggnaderna på det gamla sågverket. Tyvärr såg jag först när jag var på väg därifrån att jag missat en bom över en grusväg där det stod "Obehöriga äga ej tillträde". Jag hade vikt av till vänster direkt när jag kom in bland husen och missat denna information. Mina foton kanske aldrig skulle ha tagits? Nu tycker jag de är tidsdokument och har ett värde som sådana även om man inte tilltalas av den "konstnärliga" anstrykningen. Och vem vet, blir området jämnat med marken för ett kommande bostadsområde är bilderna än intressantare.

Jag avslutar med en färgklick. Ett utsnitt av en vägg som tillsammans med den blå himlen gav färgimpulser som verkligen var energi-sprakande. Nu har jag förvisso ökat färgmättnaden en aning, men även det går under stämpeln "konstnärlig frihet"...Ha det bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar