tisdag 23 april 2013

Riktigt så bra är det inte

Inför hotet om regn blev kameran kvar hemma när jag traskade iväg idag på morgonkvisten. Så ska man aldrig göra... Straxt utanför dörren landade det en söt liten rödhake på en pinne bredvid mig. Och på en gångväg nedanför NTO-lokalen hittade jag en massa blåsippor som böjde sig i vinden. (Som jag har spanat efter dessa blomster de senaste dagarna på mina rundor.)

Det är inte omöjligt att jag tar med mig kameran på en kortare tur senare idag. Just nu spricker molntäcket isär men mer regn är utlovat. Och blåsten, ja den ska tydligen följa oss några dagar framöver. Jag tar det säkra före det osäkra och bjuder en arkivbild från fjolåret. Den 29/4 -12 tog jag bilden på blåsippan. Vi har en planta som står uppe på skogsdelen av tomten. Det blir liksom aldrig ett hav av blått när man ska fota denna sippa...

Niger och säger att nu är det vår.

På återhörande!

2 kommentarer:

  1. Jag har en regel som lyder, gå aldrig hemifrån utan en kamera. När jag någon gång gör det så händer det alltid något intressant, som när jag gick ner till mataffären kameralös bara för att se ett fyrtiotal klassiska moppar puttra förbi.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klokt tips. Jag har nog ganska väderbeständiga kamerahus men de flesta av gluggarna är nog inte så vattensäkra. Men annars kan man klara sig i vissa situationer med mobilkameran. Min är tyvärr gammal och ger mycket dåligt resultat (och skulle hur som helst inte vara lämpligt för fågelfotografering.) :-)

      Radera