måndag 8 april 2013

Sågverket i Buskhyttan, del 1

När jag härom dagen åkte genom Buskhyttan för att ta mig till Uttervik och valp-fotografering så slog det mig att det gamla sågverket kunde vara intressant att fota. Verksamheten har sedan länge legat nere även om jag känner några som en gång jobbade där. Enligt Wikipedia lade sågverksdelen ner 1976-1977. Som en följd av sågverkets verksamhet tros det också finnas avsevärda mängder arsenik i industriområdets mark vilket fördröjt de planer som funnits att bygga upp ett bostadsområde där.

Gamla industrimiljöer kan vara inspirerande att gå runt och fota i. Jag hade mitt "normal"-objektiv (50 mm) på kameran och under en knapp timme gick jag bananas bland övergivna byggnader. Man märker att det stått tomt länge nu i och med att naturen börjat återta området. Sly och barrträd växer upp både här och där. Och de flesta byggnader har krossade fönster, uppbrutna dörrar m.m. som tecken på att nyfikna och vandaler varit framme.

Jag har valt att konvertera bilderna till svart/vitt. Personligen tyckte jag det passade bilderna bäst och de blir mer obundna till tiden av det valet. Jag tycker också att det förstärker ödsligheten och förfallet. Nu blev det så pass många bilder så jag delar upp dem i två inlägg här på bloggen. Och som du kommer att se i nästkommande inlägg är en bild i färg av totalt 23 stycken. Tyvärr har jag för lite kunskaper om de olika byggnaderna för att berätta mer här i bloggen. Bilderna får helt enkelt berätta sin egen historia!

Under tisdagen publiceras återstoden av bilderna från Buskhyttans gamla sågverk. Lite marin anknytning och en färgbild kan blan annat utlovas.

2 kommentarer:

  1. Alltid intressant att besöka övergivna platser.

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det!? Faktum är att när jag gått innanför områdets gamla trasiga grindar så vek jag av ner till vänster och följde vattenkanten. Först när jag gått runt hela området såg jag en annan bom över en grusväg där det stod "Obehöriga äga ej tillträde"... Detta gör mig lite tveksam men å andra sidan så kunde jag inte veta detta om jag inte gick exakt rätt väg in på området.

    SvaraRadera