tisdag 2 april 2013

Påskhelgen 2013, del 1

Det har blivit några dagars uppehåll i bloggandet under påskhelgen. Men jag har försökt att fota lite där jag befunnit mig så nu när datorn åter är inom armlängds avstånd kan jag publicera några alster från den passerade storhelgen. Det är inga storslagna fotografiska underverk, långt därifrån, men motiven är annorlunda mot de jag kan jaga på hemmaplan. Det kommer även en "del 2" så småningom.

Långfredagen började med ett besök i Linköping. Yngsta dottern och hennes jämnåriga fotbollskompisar i Stigtomta IF skulle spela en inomhuscup. Det visade sig att Wahlbeckshallen i området Ryd var den mörkaste och murrigaste inomhusmiljön jag försökt fota fotboll i. Hittills.

Inomhuscup för flickor födda -05.

Jag tog mig runt på en längre promenad i området. Jägarvallen åt ena hållet, bostadsområdet Ryd åt andra. Om det var det mulna vädret som påverkade mig vet jag inte, men mitt intryck av området var inte direkt positivt. Grått, tråkigt, stora vägar, studentbostäder i en aldrig sinande ström och bläh vad bedrövligt.

Alla kyrkorum är inte storslagna. Kyrka i en lagerlokal i ett industriområde.
Vårtecken i södra Linköping på Långfredagen.
Videungen har sovit klart.

Under senare delen av fredagseftermiddagen förflyttade jag mig tillsammans med övriga familjen (japp, det går åt 2 bilar) till västkusten och helgbesök hos syster yster med make samt hundar. Några mil norr om Göteborg och med naturen och vildmarken precis utanför ytterdörren. Påskaftonsförmiddagen inhyste en promenad i omgivningarna.

Precis som här på ostkusten har nätterna fortsatt vara kalla men de slipper i alla fall se snö ligga och skräpa på marken där. Det fanns annat som skräpade...

Ett med naturen.
Kvarglömt skjul.

Avrinningen i skogarna har stannat av.

Jag återkommer med fler bilder från västsidan. Lite rost, några hundar och en utsikt är att vänta för den tålmodige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar